söndag, juni 11, 2006

Kendo Grill och Fotbollsflopp

Lördag 10 juni
På Kungsholmen råder värmebölja. Solen gassar, Rålambshovsparken är full med folk. I lärarhögskolans gymnastiksal däremot är det rått och kallt. Fuktigt. Lukten är svår att beskriva, gammal fotsvett är nog det närmsta man kan komma. Tre trappor ner i berggrunden är nervositeten påtaglig. Ett 50-tal blåklädda Darth Vaderliknande figurer slåss med bambusvärd. Det är gradering för FSKA:s kendokas.
Uffe och Chricke grejade det.
S och E var också och kollade. En del av kendon innebär att man skriker samtidigt som man hugger/träffar. Det väckte minnen hos S. Han berättade om ett läger han varit på för många år sedan. Där skulle alla män samlas i ett tält, alla kvinnor i ett annat. Där skulle de elda upp sig över hur mycket de avskydde det andra könet. Sen skulle männen skrika ur sig sitt hat mot kvinnor. S beskrev hur några av männen i tältet förvandlades till grottmän. Sedan fick de ställa upp sig på två led - kvinnor i ett och män i ett - vända mot varandra och så skulle de rikta sitt skrik mot den mittemot. Kvinnan som hade S tre decimeter från sitt ansikte hade blivit jätterädd. S sa att han nog hade en del ouppklarat med vissa kvinnor. Så han hade verkligen skrikit.



Klockan fyra åkte vi till L och T på gardenparty. Årets första grillfest. Dom hade gjort jättefint nere på gården. God mat och många trevliga människor. Tyvärr kunde vi inte stanna eftersom vi råddat en graderings/Sverige-i-fotbolls-VM-tillställning. Men vi hann få med oss ett bra tips inför USA-resan - när vi åker till LV ska vi åka genom Death Valley. Det innebär inte en så jättestor omväg och ska tydligen vara en verklig upplevelse. Så det ska vi ju göra så klart!

Henrik och Annikas kompis Ulrika anslöt till TV-kvällen. Sveriges inledning på fotbolls-VM blev ju en flopp. 0-0 mot de seemsta laget i turneringen känns ju lite oroväckande. Nu är det är upplagt för århundradets antiklimax.

Men smörgåstårtan var god. Det var första gången som C ätit det. Jag höll tal till honom och Uffe. C blev så generad att han inte hörde vad jag sa. Men det handlade om att jag var stolt och glad.
Det var precis som på en examensfest. Fint, högtidligt och lite pinsamt.

På Debaser träffade vi Nisse. Åh Nisse.

Inga kommentarer: