söndag, februari 25, 2007

Sista OC

Men oh My. Igår såg jag och systra mi det sista avsnittet EVER av the OC. Det var precis så cheesy och stråkfyllt som man kunnat tänka sig ... men jag blev ändå emo och klämde fram en liten liten tår.
Jag tror att det är för att jag är så stört dålig på separationer - får ju separationsångest av att kasta soporna till och med - det är en seriös störning. Jag vet.
Men jag känner mig också lite sviken. Här har man följt dessa människors trassliga livsöden (med alkoholism, fängelse, fylleresor till Mexiko, lesbiska utflykter, flytt till husvagnscamping, dödsfall, födslar, överdoser och ja, fan allt man kan tänka sig). Serien har sannerligen inte alltid varit bra, men jag har stått ut. Tänkt att det blir nog bättre snart, å så småningom kommit in i den nya ploten, tråden, arken. Riktigt så fint som det var i första säsongen blev det aldrig igen. Men det har funnits höjdpunkter. Gud! När Julie Cooper inledde en affär med sin dotters ex-pojkvän. Eller när Seth klättrade upp på skolans kaffebardisk för att berätta om sin kärlek till Summer. Eller när Trey kom tillbaka och försökte sabba för alla. Eller när Ryans ex kom tillbaka och han gjorde slut med Marissa och började jobba på ett bygge för att styra upp att han skulle bli farsa. Eller när Julie smygstaratde en bordell i hennes och Kikis dateingfirma. Eller när Caleb drunknade i poolen. Eller när Ryan och Marissa blev utkastade från skolan och Taylor inledde en affär med rektorn. Eller hur sjukt stabila Kirsten och Sandy Cohen är (och hur retad jag blev på jobbet när jag outade att Sandy var mitt potential love-interrest i serien). Eller när Seth ritade Summer i sin serietidning och hon till sist fattade att han hjärtade henne. Å kyssen! När Seth och Summer kysser varandra i regnet och han har en spiderman-mask på sig.
Hmmm ... Jag kommer att sakna dom. Å jag kommer att sakna stranden. Å piren. Å båtklubben. Å deras hem.
I slutscenerna av sista avsnittet så visar man hur Ryan såg Marissa första gången. Hur han åkte förbi och hon stod utanför sitt hus och han bara skymtade henne i motljuset. Gud så vackert. Så gripande. Å nu är det slut. Slut.

2 kommentarer:

VISION sa...

ah, the OC. julie cooper! Jag älskar ju henne. Och alla andra. Captain Oates, Princess sparkle, Little miss vixen, boy chino...

Yogalates?

Anonym sa...

I know, så ledsamt :(. Blev en och annan tår även här. Och det där med Sandy ska du inte skämmas för, han är ju the man of the men! Utan tvekan :).